Drie tips voor meer rendement uit uw werknemer

Onlangs berichtte VNO-NCW over de groei van het aantal banen voor mensen met een arbeidsbeperking. Talenta zet zich onder andere in voor meer van zulke arbeidsplaatsen. Elke medewerker, dus ook een medewerker zonder beperking, verdient een persoonlijke aanpak van zijn werkgever. Talenta helpt u om het beste in uw medewerkers naar boven te halen. We geven graag drie tips voor meer rendement uit uw medewerkers. Komt u er niet uit? We helpen u graag.


1. Investeer
Een medewerker aannemen is een spannende zaak. Past iemand goed in het team? Heeft de kandidaat alle gewenste kwaliteiten in huis? U bent blij als de knoop eenmaal is doorgehakt. Maar wat doet u als er eenmaal iemand zit? Wij adviseren om te investeren in de onderlinge relatie. Leer uw nieuwe werknemer goed kennen. Welke werkzaamheden gaan hem goed af? En ook: van welke werkzaamheden krijgt hij energie? Zoek uit welke talenten een medewerker heeft met bijvoorbeeld een talentenanalyse. Investeer in het leren kennen van uw medewerker zodat u hem goed kunt inzetten.

2. Coach
Medewerkers hebben coaching nodig. Talenta coacht werknemers, maar ook teams en leidinggevenden. Met coaching haalt u het maximale uit de persoon zelf, zonder de medewerker van zijn vrijheid te beroven. Zie coaching als een continue vorm van leidinggeven en een vinger aan de pols houden. Organiseer dus niet slechts één keer per jaar een functioneringsgesprek, maar stel regelmatig verdiepende vragen aan uw medewerker. Vindt u coachen lastig? Talenta helpt u graag met het coachen van medewerkers.

3. Ken de regels
Ziekteverzuim, ontslag en re-integratie zijn thema’s waar ieder bedrijf vroeg of laat tegenaan loopt. Daarom adviseren wij om uw kennis over de regels up-to-date te houden. Komt u er zelf niet aan toe om de ontwikkelingen bij te houden? Schakel ons in. Als u de regels kent, opereert u effectiever. U weet welke rechten en plichten u hebt en hoever u mee kunt bewegen met speciale wensen van medewerkers.

Investeren, uw medewerkers goed coachen en de regels kennen gaat niet vanzelf. Het vraagt een bewuste keuze en investering van u als leidinggevende of ondernemer. Maar uiteindelijk zal het zich terugbetalen in een hoger rendement.

Voor hulp bij één van bovenstaande thema’s zijn wij u graag van dienst. Neem gerust contact op!

Gerelateerde posts

‘Geef mensen een kans vanuit uw hart’
Albert Heijn Werkendam

Over Talenta

Talenta is een christelijke organisatie voor jobcoaching en reïntegratie.
Mensen helpen bij het vinden en behouden van een baan is onze passie én ons vak.

Adres

Hoofdvestiging Talenta:

Kastanjelaan 10

2982 CM Ridderkerk

T: 0180-44 26 43 E: info@talentavoorondernemers.nl
Privacyverklaring

Adres

Hoofdvestiging Talenta:

Kastanjelaan 10

2982 CM Ridderkerk

T: 0180-44 26 43 E: info@talentavoorondernemers.nl

Nieuwsbrief